Tereza In Oslo: Jaké je to spolupracovat s Loono?

Dnes tu máme speciální rozhovor, a to se zakladatelkou Elite Bloggers Terezou Salte neboli Terezou in Oslo. Terka i celé Elite Bloggers naše aktivity podporují již druhým rokem a my jsme za ně opravdu moc rádi! Jak pomáhá influencer marketing v neziskovém sektoru a jak se sama Terka staví k prevenci? To se dozvíš v našem rozhovoru.

Proč právě Loono? Respektivě jaký byl tvůj impuls podpořit právě aktivity Loono? Máš zkušenosti například s tím, že ti prevence v nějaké konkrétní situaci pomohla?
Velmi si vážím zakladatelky Loono Katky Vackové, která je pro mě ženou s příběhem, který chce posílat dál a ukazovat lidem, jak důležitá je prevence. Já sama jsem právě díky preventivní prohlídce znamének velmi v raném stadiu zachytila rakovinu kůže a snažím se tuto velmi důležitou message o prevenci posílat dál skrz mé kanály na sociálních sítích a podcasty.

Proč si myslíš, že tento typ spolupráce může fungovat, setkala ses s nějakým podobným případem v zahraničí?
Protože věřím, že influenceři mají ohromnou sílu a vliv nejen na mladé publikum a na konkrétních příkladech mohou své sledující přimět, aby prevenci nezanedbávali. Aktuálně v Elite Bloggers spolupracujeme s více než 160 influencery z různých oblastí a je velmi důležité, aby svůj vliv využili i pro důležitá společenská témata.

Dokázala by si uvést nějaké konkrétní příklady, kdy influencer marketing pomohl k dobré věci? (např. konkrétní čísla a dopady jednotlivých kampaní)?
Již přes dva roky spolu se značkou La Roche-Posay podporuji jejich osvětovou kampaň SKIN CHECKER na podporu prevence rakoviny kůže. Na akcích, kde si lidé mohli nechat bezplatně zkontrolovat znaménka, jsem mé sledující a posluchače zvala skrz Instagram a podcast a i v Praze a v Brně jsem pak byla celou dobu na akci přítomná a měla jsem radost z každého dalšího příchozího. Po té mi přišly stovky zpráv, kdy mi lidé děkovali, že jsem je na samotnou akci upozornila a pár z nich byly ještě hlubší – že lidé právě díky SKIN CHECKER eventu objevili problémová znaménka, která si nechali odstranit.

Jaká z našich momentálně spuštěných kampaní je ti obsahem nejbližší a proč?
Všechny jsou velmi důležité, nicméně jedna z těch, která přirostla k srdci mně a naučila mě samovyšetření je #prsakoule.

Jak ty sama řešíš zdravý životní styl, který spadá do takzvané primární prevence? Co ty děláš pro své zdraví a třeba bys doporučila čtenářům? Snažím se žít poklidně, vyrovnaně, být sama se sebou spokojená, dobře se stravovat a pravidelně se hýbat. Poté co jsem se po pěti letech přestěhovala z Norska do Prahy, se snažím udržet si klidný životní styl bez stresu, což není vždy jednoduché, ale myslím, že je to životní volba. 

Apeluješ s tím i na své blízké okolí? 
Na mého manžela John Erika ano. I když ten nemá vůbec problém s tím, aby žil klidně a nestresoval se :). Norové jsou pohodáři každým coulem. Tím, že jsme byli oba vrcholoví sportovci a téměř celé mládí jsme strávili tréninky gymnastiky, jsme si dali pár let oddech od tvrdého tréninku a trochu jsme zlenivěli. Na své blízké okolí apeluji především v oblasti preventivních prohlídek. 

Chodíš pravidelně na preventivní prohlídky? Jaká byla ta poslední?
Snažím se, i když si myslím, že bych mohla být ještě důslednější. Pravidelně chodím ke gynekologovi a celá rodina chodíme na dermatologii a k zubaři. William pak na pravidelné prohlídky k jeho pediatrovi.

Která je podle tebe ta nejméně příjemná a kam se naopak řekněme i těšíš?
Podle mě velmi záleží na vašem lékaři. Mám velké štěstí, že všichni, ke kterým chodíme my, jsou velmi profesionální, příjemní, lidští. Nemohu tedy říct, že bych se někam doopravdy netěšila. Ale gynekologické prohlídky nejsou ty nejoblíbenější. Pokud tedy nejsem těhotná – to se pak těšíme na ultrazvuky a na miminko. :) 

Dala sis do tohoto roku nějaká předsevzetí týkající se zdraví? A jak se ti daří je dodržovat? 
Dala jsem si předsevzetí dobře spát a pravidelně plavat a zatím se mi to daří. S dalším miminkem už to bude zase pár let náročnější… :)

Děkujeme mockrát za rozhovor i za skvělou spolupráci s Elite Bloggers, která pokračuje i v tomto roce. <3