Rozhovory z terénu: 1. část

„Rozhovory z terénu" vznikly během koronavirové pandemie. Prostřednictvím IG Live vysílání jsme ti chtěli přiblížit práci profesionálů, kteří stáli v tzv. první linii. Formát živých vysílání se osvědčil, a proto je pro tebe budeme připravovat i dál. Těšit se můžeš na rozhovory s lékaři, našimi milými bývalými školiteli nebo třeba s organizačním týmem Loono.

Poslechni si první várku záznamů Live vysílání na našem Youtube kanále.

1. Bc. Jana Poštová, DiS. - Tisková mluvčí Zdravotnické záchranné služby HMP

Naším prvním hostem byla Bc. Jana Poštová, DiS., Tisková mluvčí Zdravotnické záchranné služby hl. m. Prahy. Dozvíš se, jak probíhala každodenní práce pražských záchranářů v koronavirovém stavu, jak probíhají odběry pro testování na koronavirus, jak do celého procesu zapojili mediky a spoustu dalších informací.

2. Marie Salomonová, MSci z Nevypusť Duši

„Duševní zdraví je stejně důležité jako to fyzické." Druhým hostem Kateřiny byla CEO organizace Nevypusť Duši Marie Salomonová, MSci. Jak se v během pandemie správně starat právě o své psychické zdraví? Jaký bude mít koronavirus vliv na psychiku lidí a partnerské vztahy? Zjistíš v záznamu našeho IG Live vysílání.

3. Katarína Bitterová (Regionálny úrad verejného zdravotníctva, Bratislava)

Jaké to je být dobrovolníkem na infolince? Katarína Bitterová v době pandemie pomáhala na epidemiologickém oddělení na Regionálním úřadě veřejného zdravotnictví v Bratislavě: “Infolinka nám zvoní nonstop. Otázky sú od karantény, cez testovanie až po otázky ktoré nie sme my za náš úrad schopní zodpovedať, občas aj vyhrážanie od ľudí..." Katka je studentka 5. ročníku oboru Všeobecné lékařství v Hradci Králové, a je již přes dva roky součástí našeho Loono týmu!

4. doc. MUDr. Ondřej Šimetka, Ph. D., MBA (FN Ostrava)

Jak je to s koronavirem v těhotenství? O tom si naše Kateřina povídala s přednostou Gynekologicko-porodnické kliniky FN Ostrava doc. MUDr. Ondřejem Šimetkou, PhD., MBA. Dozvíš se, kde čerpat informace, jaké je riziko přenosu z matky na dítě, jak se nákaza u těhotných projevuje, ale také jak k současné situaci přistupuje Fakultní nemocnice v Ostravě.

5. MUDr. Petr Smejkal, hlavní epidemiolog IKEM

MUDr. Petr Smejkal působí jako hlavní epidemiolog v IKEM. Jeho hlavním úkolem je to, aby nákaza covid-19 do nemocnice nedostala. Jak to probíhá? A jaký je jeho názor na situaci a preventivní opatření, které byla zavedana vv České republice? Vše zjistíš v záznamu našeho IG Live vysílání :-)!

Live rozhovory pořádáme každý týden! Stačí nás sledovat na Instagramu.