Jak zorganizovat úspěšné Dny zdraví ve vaší společnosti?

Wellbeing zaměstnanců, Health days nebo Health week. Názvy, pod kterými se skrývá koncept Dnů zdraví. Jak je zorganizovat tak, aby měly u vašich zaměstnanců úspěch? Poradíme vám pár jednoduchých zásad, které vám pomohou uspořádat ty nejlepší Dny zdraví.

Zeptejte se kolegů, co je nejvíce zajímá
Pro dobré nápady nemusíte chodit daleko. Stačí se zeptat přímo vašich zaměstnanců a zjistit, co je trápí a co by je zajímalo nejvíce. Zorganizujte interní hlasování a dejte vašim kolegům možnost spolurozhodovat o tom, co se bude ve firmě dít. 

Dejte si záležet na zajímavém obsahu. Z čeho můžete vybírat?
V současné době je nabídka aktivit opravdu široká. Jak se v ní během organizace vašich prvních Dnů zdraví neztratit? Náš tip je vybrat si nejdříve odborníky, ke kterým by vaši zaměstnanci měli chodit pravidelně – tzn. dermatologa a očního lékaře. Aktivity pak můžete rozšířit například o správnou ergonomii sezení, podologii, výživu či mnoho dalšího. Je třeba také počítat s tím, že některá vyšetření nelze provádět v terénu a je vhodné vybrat takové, které ano. Vyhněte se také vyšetřením, které vyžadují větší přípravou, protože výsledky pak mohou být zkreslené (např. vyšetření z kapky krve).

Prohlídky a individuální sezení prokládajte workshopy a přednáškami, z kterých si vybere každý
Během jednoho dne (7,5 h) dokáže jeden odborník průměrně vyšetřit 20 až 30 lidí (podle obtížnosti výkonu se čas jedné kontroly pohybuje mezi 15 a 20 minutami). Pokud je vaše společnost větší, tak doporučujeme Dny zdraví doplnit o workshopy, kterých se může zúčastnit více lidí. Aby měli vaši kolegové možnost vybrat si alespoň jednu aktivitu, na kterou se přihlásí, je vhodné objednat více odborníků.

Aktivity, které vyžadují přihlášení, můžete doplnit těmi, kam mohou účastníci dorazit kdykoliv. Díky aktivitám „bez přihlášení” se dostane i na ty, kteří se nestihli nikam dostat. Zvolit můžete edukační stánek v lobby či jinou možnost.

Náš tip: Doporučujeme si připravit časový harmonogram, ušetříte tím čas sobě, odborníkům a především vašim zaměstnancům. Stačí například jednoduchá excelová tabulka, kde budou mít zájemci možnost se k odborníkovi přihlásit na určité časové okno. Dobré je mít v záloze i pár náhraníků, kteří případně vyplní prázdné okno, protože se může stát, že kontrola u odborníka bude u některých lidí rychlejší.

Newsletter ZDRAVÍčko: Prevence ve vaší schránce

Naše tipy a novinky ze světa prevence vám do schránky přistanou jednou za dva měsíce a vám tak už nic neunikne. 

Rozložte aktivity do více dnů
V dnešní době častých home office a flexibilní pracovní doby je těžké shromáždit všechny zaměstnance v kanceláři v jeden den. Proto doporučujeme Dny zdraví rozložit do více dnů, aby se jich mohlo účastnit co nejvíce lidí. Pohrajte si s konceptem a rozdělte dny tématicky – jeden den můžete věnovat workshopům, druhý prohlídkám a třetí může být kratší zaměřený na relax a péči o duši.

Vyberte si pro organizaci vhodného partnera
Co je v uspěchané době lepšího, než když vám někdo ušetří čas a zorganizuje většinu za vás? Vyberte si proto partnera, který má s podobnými akcemi bohaté zkušenosti a dokáže připravit individuální plán vzdělávání v oblastí zdraví a prevence. 

V Loono už jsme za 7 let uspořádali přes 2200 workshopů a máme tak bohaté zkušenosti s jejich organizací. Máme záštitu 1. Lékařské fakulty UK a spolupracujeme s těmi nejlepšími lékaři a odborníky. Společně s vámi vymyslíme kombinaci aktivit, které budou vaše kolegy bavit.

Věděli jste, že...? 

Když si objednáte od Loono, tak podpoříte dobrou věc? Za získané peníze z uspořádaných workshopů a webinářů, pořádáme workshopy ve školách a komunitních centrech. Vaše peníze tak pomáhají hned 2×.

Nabídněte kolegům „něco navíc”
Dejte vašim zaměstnancům možnost vzdělávat se v oblastí zdraví a wellbeing i po konci Dnů zdraví. Poskytnout jim můžete i další doplňkový edukační obsah, který v Loono pravidelně připravujeme. Vybírejte z článků na intranet, plakátů do kuchyňky, e-learningových videí či podcastů. Jejich obsah je relevantní a informace ověřené.

Dny zdraví od Loono

  • Individuální plán aktivit na míru vašim kolegům.

  • Kombinace workshopů, preventivních vyšetření a besed.

  • Školitelé a odborníci s mnohaletou praxí.

  • Dokážeme pro vás připravit doplňkový edukační obsah (články na intranet, videa, ad.).

  • Máme záštitu 1. LF UK.

Objednejte workshop pro své kolegy

Markéta Zemková

kontakt pro firmy
workshopy@loono.cz
+420 736 528 477

Odešlete poptávku přímo přes formulář níže, nebo se ozvěte Markét, pokud potřebujete poradit.

  • Vyberte
  • Sociální sítě
  • Na doporučení
  • Webové stránky Loono
  • Jiné webové stránky či článek
  • Viděl/a jsem váš workshop již dříve
  • Jiné